Populaarsed postitused

pühapäev, 23. november 2014

Vitamiinismuuti

Minu vaieldamatud lemmikud on vitamiinirohked smuutid. Joon tihti hommikuti smuutisi, mis annavad mulle energiat ja vitamiine. Samuti peale treeningut on väga hea teha üks kerge smuuti, mis taastab keha energia, kuna kohe peale trenni ei soovi midagi rasket (nt liha) süüa, siis on see hea valik kõhtu täitma!

Maitseid Kõigile

Vaja läheb:
  • 1 apelsin
  • peotäis külmutatud mustikaid või siis kuskil 2 spl
  • 1 banaan
  • 1 spl chia seemneid
  • 100 g kohupiima (võib kasutada nii vanilli kohupiima kui ka ricottat)
  • 4 jääkuubikut
Valmistamine:

Purusta esimesena blenderis jääkuubikud, seejärel lisa apelsini viilud, mustikad, banaan ja kohupiim ning blenderda läbi. Viimasena lisa chia seemned ning kergelt uuesti blenderda läbi. Maitsev smuuti ongi valmis!

Maitseid Kõigile
Mustikad kuuluvad minu lemmik metsamarjade hulka ning püüan varuda neid endale sügavkülma pikaks talveks alati! Mustikad, lisaks oma heale välimusele ja maitsele, sisaldavad palju vitamiine, sealhulgas B-vitamiine, C-vitamiine ja PP -vitamiine. Lisaks sisaldab ta meie jaoks olulisi orgaanilisi happeid, kiudaineid, valke, süsivesikuid ja palju mikroelemenete nagu näiteks kaltsium või raud. Mustikad on ka head silmanägemisele, hoiab ära silmade väsimust, mis tõttu tuleks juua mustikamahla. Mustikast võikski rääkima jääda, mis ta meile head teeb, kuid hetkel lõpetan!:)
PS! Lisaks kõigele heale, mida mustikad annavad, on neis väga vähe kaloreid ja rasvu ning sobib seega kõigile neile ka, kes jälgivad kaalu!


Maitseid Kõigile
Maitseid Kõigile

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar