Populaarsed postitused

laupäev, 8. november 2014

Juustukook maapähklivõi ja pähklitega

Ma tahaks hästi palju kirjutada selle koogi kohta, kui hea see lihtsalt on!!!!! Aga ma ei hakka neid kõiki maailma ilusamaid sõnu siia loendama, seega annan teile võimaluse ise proovida ja seda küpsetada ka oma kodudes!!! :) See kook on neile, kes eelkõige naudivad maapähklivõi maitset ning samuti magusasõpradele saab see uueks lemmikuks!!

Maitseid Kõigile

Koogi jaoks läheb vaja:

Põhi:
  • 50 g võid
  • Digestive küpsised (u 14 küpsist)
Täidis:
  • 400 g toorjuust (Farmi köögitoorjuust näiteks)
  • 2 muna
  • 200 g hapukoor
  • 1 purk maapähklivõid (Peanut butter, purk on 350 g)
  •  4-5 spl suhkur (suhkru asemel võib kasutada ka 200 g sulatatud piimashokolaadi)
  • 1 spl fariinsuhkur
  • 50 g purustatud maapähkleid
Kate:
  • 100 g erinevaid purustatud pähkleid
  • 2 dl karamellikastet
Valmistamine:

Sega kokku toasoe toorjuust munadega ning lisa juurde ka suhkrud ning hapukoor ja maapähklivõi. Segu hulka lisa ka purustatud maapähklitükid. Sega kõik ühtseks massiks. Vooderda 22-24 cm koogivorm küpsetuspaberiga. Purusta küpsised ja lisa neile hulka sulatatud või. Seejärel kata vormi põhi küpsisepuruga ning vala peale ka täidis. Küpseta 180 kraadises ahjus kuskil 35-40 minutit, kui näed, et on juba küpsenud siis pane ahi kinni ning lase kook järelküpseda lahtise uksega ahjus. 

Serveeri kooki peale 8 h külmas olnud, sest juustukook on siis parem, kui on saanud seista külmas! :)

Maitseid Kõigile

Maitseid Kõigile

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar