Populaarsed postitused

reede, 14. november 2014

Bruschetta tomati ja basiilikuga

Bruschetta kui eelroog on tulnud Itaalia köögist ja on väga hõrk ning huvitava maitsega. Olen Itaalias käies maitsnud seda erinevates restoranides ja kohvikutes ning veendunud, et seda tehakse igalpool suhteliselt sarnaste koostisosadega, aga maitse on miskipärast tihti erinev. Sellegi poolest on see alati hea ning mina eelistan klassikalist bruschettat värske basiilikuga ja tomatitega, kuid ciabatta põhjal. Ideaalne snäkk sobib nii eelroaks kui ka pidulauale.

Maitseid Kõigile

Vaja läheb:
  • karp kirsstomateid
  • värsket basiilikut 
  • 1 küüs küüslauku
  • külmpressitud oliiviõli
  • must pipar
  • riivjuust
  • juustu ciabatta (võib ka tavaline olla, aga avastasin poes, et uus toode on ka juustuga, super hea)
Valmistamine:

Lõika ciabatta viiludeks ning pane igale viilule natuke õli. Riivi küüslaugu küüs ning igale viilule pane natuke maitse järgi küüslauku (mina panen isegi 2 küünt, kuna olen küüslaugu sõber). Lõika kirsstomatid lahti ning aseta igale viilule parajalt koos värske basiilikulehtedega. Raputa ka musta pipart peale. Küpseta umbes 180 kraadises ahjus 20 minutit või vaata kui on piisavalt küpsenud, võta välja. Vahepeal aga lisa riivjuust peale, et saaks ära sulada ning krõbedaks minna!

Enne ahju minemist

PS! Lihtsalt valmiv hõrgutis on väga hea soojalt süües :)

Maitseid Kõigile
 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar