Populaarsed postitused

kolmapäev, 12. november 2014

Mandlikarask

Mõnusa maitsega karaskit on kerge valmistada ning samuti maitseb suurepäraselt! Eriliseks teeb selle retsepti mandlijahu. Nimelt mandlijahu sobib väga hästi küpsetamiseks, kuna lisab mahlakust küpsetistele ning selles jahus on rohkem toitaineid, kui nisujahus. Samuti mandlijahu on gluteenivaba!

Maitseid Kõigile

Vaja läheb:
  • 300 g mandlijahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 60 ml külmpressitud kookoseõli (võib ka kasutada mandliõli või makadaamia õli)
  • 1-2 spl karamellikastet 
  • 1 spl mett
  • 2 muna
  • mandlilaastud
  • purustatud mandlid
Valmistamine:

Eelsoojenda ahi 150 kraadi peal.
Sega ühes kausis kokku mandlijahu, küpsetuspulber. Lisa ka õli, karamellikaste, mesi, munad ning sega omavahel ilusti ära. Kõige lõpuks lisa mandlilaastud ning purustatud mandlid (kogus oma maitse järgi). Vormiks võib kasutada nii leivavormi kui ka muffinivorme, kus saab teha väikeseid kakukesi. Küpseta 150 kraadises ahjus kuskil 20-25 minutit, kui näed, et on pealt ilusti küpsenud ja võtad korraks ahjst välja ja torkad noa sisse ning ei jää väga noa külge, siis on valmis! 

Maitseid Kõigile

Maitseid Kõigile




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar