Populaarsed postitused

kolmapäev, 5. november 2014

Täidetud kartulid suitsukana ja paprikaga

Kuna kartul on eestlaste laual alati olnud tähtsal kohal ja kuulub paljude inimeste igapäevasesse menüüsse, siis miks mitte vahelduse mõttes natukene teisiti proovida. Kartul iseenesest ei ole minu lemmikute hulgast ja kui aus olla, siis söön võib-olla kuus ainult paar korda kartuliga tehtud sööke. Aga see, mis nüüd katsetasin, osutus väga heaks ning kindlasti tahan teha veel samalaadset sööki erinevate täidistega!

Maitseid Kõigile

Täidetud kartulite valmistamisviise on nii palju erinevaid, võid valida endale meelepärase täidise, kuid minu kirjumirjude kartulite jaoks läheb vaja:
  • suuremad kartulid kuskil 7-10 tükki
  • 380 g suitsukana
  • riivitud mozzarella juustu
  • valgehallitusjuust/sinihallitusjuust
  • pool paprikat
  • sool



Selline kausitäis läheb suitsukana!

Valmistamine: 

Keeda kartulid poolpehmeks kuskil 15 kuni 20 minutit, et ei oleks pudrud, kui ära kurnad. Seejärel lase veidi jahtuda neil ning juba jahtunud kartulid lõika pooleks ja väikese lusikaga või noaga uurista sisse augud või vaod, kuhu vahele saab panna täidise. Eelnevalt tükeldatud suitsukana ja paprika lisa kartulitesse ning maitseta vabal valikul maitseainetega (väga hea on näiteks pizza maitseaine või ürdisegu). Pane u 180-200 kraadisesse ahju ja lase küpseda kuskil 20-25 minutit, sõltub kartuli suurustest, kuna nad valmis saavad ja ilusti läbi küpsevad. Vahepeal aga tõsta ahjust välja ja lisa peale juust, et saaks ilusti ära sulada ja krõbedaks minna.

Lihtne õhtusöök ongi valmis, mille kõrvale saab veel teha enda maitse järgi kastme või näiteks salati. Mina tegin kõrvale küüslaugu-juustu määrdega röstleiva ning maitsed sobisid omavahel väga hästi kokku:)

Maitseid Kõigile

Maitseid Kõigile

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar