Populaarsed postitused

pühapäev, 2. november 2014

Gluteenivaba banaanileib

Tuli idee proovida ise leiba küpsetada! Tegu on imelihtsa retseptiga ja väga kergelt valmiva leivaga. Samas on leib väga tervislik ning lisaks kõigele muule heale, on ka gluteenivaba! Ideaalne teha, kui kodus juhtub olema mitte just kõige parema välimusega banaanid, et mitte raisku lasta, meisterdage üks tervislik leib!!

Maitseid Kõigile
 Leiva retsept:
  • 300 g banaani (u 3 tükki)
  • 3 muna
  • 60 g mett
  • 1 tl vanillisuhkur
  • 60 g külmpressitud oliiviõli või makadaamia õli
  • pool tl kaneeli
  • pool tl küpsetuspulber
  • 200 g mandlijahu (Jahu kindlasti enne tainasse segamist läbi sõeluda, annab kohevama tulemuse leivale!)
  • 30 g chia seemneid
  • natukene sidrunimahla 
Valmistamine:

Eelkuumenda ahi 160 kraadiga.
Purusta banaanid suures kausis koos munadega ning lisa juurde mesi, vanillisuhkur, õli, kaneel, küpsetuspulber ning natukene sidrunimahla. Sega üheks massiks ning lisa juurde jahu ja seemned ning sega läbi. Tee 26 cm leivavorm natuke õliga kokku, et hiljem leib ilusti välja tuleks vormist. Pane tainas vormi ja küpseta kuskil 45 min - 1 h 160 kraadises ahjus. Kui leib on pealt ilusti küps siis tõsta ahjust välja ja torka nuga keskelt sisse, kui nuga jääb kuivaks, on leib valmis.
Mina kasutasin antud leivas (mis on piltidel) mahedat tatrajahu, kuna mandlijahu oli parasjagu otsas, muidu aga kasutan selles retseptis alati mandlijahu, on mõnus pehme banaanileib :) Kui keegi proovib erineva maheda jahuga, andke aga teada, kuidas välja kukkus ning ootan tagasisidet!!

Ideaalne on süüa leiba mustika-banaani-mee määrdega või siis määri peale mandlivõid :)

PS! Leib säilib kuskil nädal aega, kui hoiad teda külmkapis!

Maitseid Kõigile

Leib otse ahjust:

Maitseid Kõigile
Maitseid Kõigile



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar