Populaarsed postitused

kolmapäev, 4. veebruar 2015

Shokolaadikook röstitud kaerahelveste ja vaarikatega

Hõrk shokolaadikook, mis on loomulikult valmistatud tumedast shokolaadist, maitseb nii hästi. Ideaalne süüa koos vanillijäätisega, sest tumeda shokolaadi mõru mekk koos koorese vanilli jäätisega loovad imelise maitse. Eriti heaks seda maitsekooslust muudab veel see nüanss, et shokolaadikook on soe ja jäätis on külm! Sinna juurde kuuluvad vaarikad ning röstitud kaerahelbed on nagu kirss tordil!

Maitseid Kõigile
Vaja läheb:
  • 200 g tumedat shokolaadi (küpsetus shokolaad)
  • 175 g võid
  • 1 suurem spl täistera-nisujahu
  • 250 ml täistera suuri kaerahelbeid
  • 200 g suhkrut
  • 4 muna
  • natuke fariinsuhkrut
  • külmutatud vaarikaid

Valmistamine:

Esimesena rösti kaerahelbed madalal tulel koos fariinisuhkruga, mida lisa natukene (võid lisada ka veidi võid või kookosrasva röstimisel). Võta 22 cm lahtikäiv koogivorm ning määri kergelt võiga põhi ja ääred ning lisa röstitud kaerahelbed ühtlaselt põhja. Mõned vaarikad võid lisada samuti põhja.Täidise jaoks sulata veevannil tume shokolaad koos võiga. Sega pidevalt ning kui on ühtlaseks massiks sulanud, lase paar minutit jahtuda. Seejärel lisa suhkur ja munad ning sõelutud täistera-nisujahu (annab koogile kohevama välimuse, kui jahu on eelnevalt sõelutud). Vala täidis põhjale ning vajuta sisse ka mõned vaarikad ja küpseta 200 kraadises ahjus kuskil 20 minutit. Kui näed, et pealt on ilusti küpsenud, on kook valmis. Ideaalis kook jääbki seest natuke pehmem.

PS! Serveeri koorese vanillijäätisega kooki soojalt - suurepärane hõrk maitseelamus on saavutatud!

Röstitud kaerahelveste ja vaarikatega koogi põhi
Maitseid Kõigile


Maitseid Kõigile


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar