Populaarsed postitused

neljapäev, 19. veebruar 2015

Mustikapirukas

See pirukas, täis rohkelt mustikaid, on klassikaline "Blueberry pie", mis on näiteks  Ameerikas väga populaarne magus pirukas. Soovitan teha seda kõigil, kes armastavad mustikaid, neile on see tõeline maitseelamus!

Maitseid Kõigile
 Mustikapiruka jaoks läheb vaja:

Tainas:
  • 500 ml (2 cups) jahu (võib kasutada omal vabal valikul jahu, mina kasutasin nisujahu)
  • 1 tl soola
  • 200 ml küpsetusmargariini
  • 6-8 spl külma vett
Täidis:
  • 180 ml suhrkut (3/4 cups) (kasutasin valget suhrkut, võib ka kasutada teisi)
  • 125 ml jahu
  • 1 tl kaneeli
  • 4-5 klaasi täit mustikaid
  • 1 spl sidrunist pressitud värsket mahla
  • 1 spl küpsetusmargariini
Valmistamine:

Taina jaoks võta üks suur kauss ning mõõda sinna jahu, küpsetusmargariin (soovitatavalt toasoe ja pehme, kergem sõtkuda tainaks) ja sool. Sõtku tainaks ning lisa ka vesi, järjest läbi segades. Kui mudid käte vahel ja tunned, et ei segune või on liiga kuiv, lisa natuke külma vett veel. Lõpuks peaks tainas ilusti koos püsima ning ei tohiks jääda midagi kausi külge. Võta väike tükk tainast kõrvale, et hiljem ääred teha, ning ülejäänud tainas lisa pirukavormi põhja (mina kasutasin 27 cm pirukavormi). Pane külmkappi tainas selleks ajaks kui hakkad valmistama täidist. Tainas võiks olla kuskil 30 minutit külmas.
Täidise jaoks võta suurem kauss, kuhu lisa mustikad, jahu, kaneel, suhkur, margariin ning viimasena pressi peale sidrunimahl. Sega kergelt läbi, et mustikad jääksid ikka terveks.
Kui võtad taina külmast välja, kata põhi mustika täidisega paksult ära ning võta ülejäänud taina osa ja pane ilusti äärtesse, et hiljem ahjus moodustuksid krõbedad ääred!
Lisa ahju 180-200 kraadisesse umbes 45-60 minutiks. Veendu piruka väljavõtmisel, et tainas poleks toores, selleks on väga hea kasutada läbipaistvast klaasist pirukavormi, mille põhja sa näed ja vajadusel saab rohkem küpsetada põhjast.
PS! Poole pealt võid võtta korraks piruka ahjust ja pintseldada taina ääred munaga üle, et jääksid ilusad kuldpruunid ääred! :)

Maitsev on süüa soojalt ja näiteks serveerimisel panna kõrvale koorejäätist!


Pirukas enne ahju minemist
Pirukas otse ahjust tulles
Maitseid Kõigile
Maitseid Kõigile

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar