Populaarsed postitused

pühapäev, 22. veebruar 2015

Banoffee kook

Maal vanaema juures olles tuli mõte teha midagi lihtsat aga samas maitsvat. Kuna minu lemmik puuvili on banaan, siis tuligi mõte proovida teha imelihtsat küpsetamata banoffee kooki. Ma poleks elusees arvanud, et nii lihtsad komponendid nagu banaan ja vahukoor, võivad nii hästi kokku sulanduda koogis ja maitseda nii suussulavalt! Tõeliselt hõrk magustoit, mida soovitan teha kasvõi eelseisval vabariigi aastapäeval!

Maitseid Kõigile
Banoffee koogi jaoks läheb vaja:
  • 380 g digestive küpsiseid
  • 60-70 g võid
  • 1 tl kaneeli
  • 250 g toorjuustu
  • 3-4 banaani
  • umbes 100 g kondenspiima suhkruga
  • 350 ml 35% vahukoor
  • 50 g piimashokolaadi
  • 50 g röstitud purustatud maapähklid

Valmistamine:

Sulata pliidil või ning purusta digestive küpsised ühes kausis koos kaneeliga. Lisa hulka või ning sega ära. Võta 22-27 cm lahtikäiv koogivorm (mina kasutasin 27 cm) ja pane küpsetuspaber alla ning lisa põhjaks küpsisepuru. Järgmisena viiluta banaanid ja lao küpsisepõhja peale.

Selline banaanikiht:

Maitseid Kõigile
Järgmisena võta toasoe toorjuust ja kui see pole piisavalt vedel ja pehme segades, siis sulata veevannil natuke aega ning lisa sinna umbes 2 spl kondenspiima ja sega ära. Määri toorjuustusegu ühtlaselt banaanidele. Vahusta vahukoor ning kui on piisavalt vahtus siis lisa sinna ka umbes 3 spl kondenspiima (võid lisada ka rohkem, oleneb kui magusat tahad). Sega veel läbi ning määri lusikaga koogile viimaseks kihiks. Pane kook külmkappi tahenema vähemalt paariks tunniks.

Kaunista kook riivitud shokolaadiga ning pähklipuruga!

PS! Hea on, kui kook saab olla öö läbi külmas, seda paremini sulanduvad maitsed! :)


Maitseid Kõigile

 
Maitseid Kõigile





 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar