Maitseid Kõigile |
Tatrasalati jaoks läheb vaja:
- 250-300 ml või umbes 2 cup (klaasi) tatart (keetmata kogus)
- 400 g punaseid kidney ube (bonduelle)
- 4-5 suuremat kurki (mina kasutan delikatesskurke, mis on rohkem äädikased)
- 300-400 g sinki (taine sink)
- hapukoor
- majonees
- sool
Valmistamine:
Kõigepealt pruunista potis kerges õlis tatar (umbes 2 min), seejärel lisa vesi ning keeda tatar. Keedetud tatar pane jahtuma. Lõigu sink ning kurgid tükkideks ja lisa juba ühte suurde kaussi. Kui tatar on jahtunud, lisa tatar samuti kaussi. Punased oad pese külma vee all, nõruta ning lisa kaussi. Soola oma maitse järgi ning hapukoort ja majoneesi, et oleks mõnusalt mahlane salat. Lase enne söömist kindlasti seista külmas. Salatisse sobib ka näiteks porru, kes soovib ja sööb võib lisada! :)
Pirukate jaoks läheb vaja:
- 500 g pärmi-lehttaigen
- pestot
- päikesekuivatatud tomateid
- mozzarella juustu (juustuviile või riivitud mozzarellat, mitte kirss mozzarella vees)
Valmistamine:
Rulli lehttaigen õhukesemaks ning lõika ristkülikud. Määri kõigepealt pestot natukene, tükelda päikesekuivatatud tomatit ja mozzarella juustu ning vajuta kahvliga ääred kinni. Pane kõike enda maitse järgi, mina lisasin ohtralt juustu, lausa nii palju, et mõnuga voolas välja! :) Pane pirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning pintselda munaga üle, et jääksid ilusti kuldpruunid! Lisa umbes 180 kraadisesse ahju 20 minutiks, kuni on ilusti pruunid ja küpsenud!
Super head pestosed juustupirukad, millele annab erilise hõrgu maitse päikesekuivatatud tomatid.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar