Populaarsed postitused

neljapäev, 29. jaanuar 2015

Pestone täisterapasta

Kuna olen suur magusasõber ja samas tahan toituda võimalikult tervislikult, siis selline mõnusalt roheline täisterapasta sobib mulle ideaalselt õhtusöögiks!
Miks valin pastat tehes just tervislikuma täisterapasta? Vastus on imelihtne, sest kui tavalist pastat valmistatakse veest ja jahust, kust puuduvad erinevad mineraalid, vitamiinid ja muidugi ka kiudained, ei ole sellel asja minu kõhtu, sest see ei anna mulle midagi head. Ühed olulisemad ongi just kiudained, kui neid on pastas üle 6 grammi 100 grammi kohta, on tegemist tervisliku ja kvaliteetse täisterapastaga. Täisterapastas ongi kiudainete hulk märgatavalt suurem ning sobib samuti ideaalselt kaalujälgijatele. Seega, kui järgmine kord pastat tegema hakkad, siis soovitan valida täistera! :)

Maitseid Kõigile
Rohelise pasta valmistamiseks neljale läheb vaja:
  • 400 g täistera pastat (pennesid või siis spagette)
  • 190 g või umbes kolm spl Barilla Pesto Genoveset (või muud pestot, mis maitseb)
  • oliiviõli
  • 100 g rohelisi herneid
  • värsket basiilikut
  • mozzarella või feta juust
  • sool
Valmistamine:

Esmalt keeda penned soolases vees kuskil 11 minutit, või vastavalt pakil olevale õpetusele (lisa keeduvette ka natuke oiliiviõli ja soola). Peale 5 minutit keemist lisa herned pastale ning keeda neid kergelt, kuniks pasta on valmis. Kui pasta koos hernestega on valmis, kurna ära ja pane suurde kaussi. Lisa kohe kuumale pastale pesto ning värsked basiiliku lehed, mis võivad olla pisemaks hakitud ning sega läbi. Võid ka lisada kohe juustu ja segada läbi, siis sulab juust ilusti pastaga kokku ning annab oma maitse. Muidugi võib ka pastale peale raputada juustu. Serveeri soojalt koos värske basiiliku lehega või kirsstomatitega! :)

Ps! Kes soovib ise aga teha pestot, siis see on imelihtne! Vaja läheb värsket basiilikut, oliiviõli, seedermänni seemneid ja riivitud parmesani juustu. Mikserda saumiksriga kõik üheks ja ongi valmis!
 
Maitseid Kõigile


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar