Maitseid Kõigile |
Lisan veel, et kuna esimesena me sööme siiski silmadega, siis minu jaoks on äärmiselt oluline toidu kunst - toit peab olema silmale ilus vaadata ja seejärel alles suule maitsema!
Vaja läheb:
- u 10 digestive küpsist
- 50 g võid
- 400 g toorjuustu
- 70 g suhkrut
- 2 muna
- 0,5 tl vanillisuhkrut
- u 10 ml/ 2 tl pistaatsia essentsi
- 200 g pistaatsia pähkleid
- 250 g hapukoort
- 2 spl suhkrut
- 0,5 tl vanillisuhkrut
- 0,5 tl pistaatsia essentsi
- roheline spinati toidupulber (toiduvärv)
Esmalt sulata või ning tükelda ja purusta põhja jaoks digestive küpsised. Küpsised sega sulatatud võiga ning lisa 22 cm koogivormi põhja. Teiseks hakka valmistama täidist. Selleks võta üks suur kauss ning pane sinna toasoe toorjuust, suhkrud ja muna. Lisa ka ilma kooreta pistaatsia pähklid tükeldatuna täidisesse (lisa vastavalt maitsele nii palju pähkleid kui soov on). Sega ära ning viimasena lisa pistaatsia essents ning sega uuesti läbi ja vala põhja peale. Küpseta 180 kraadises ahjus 25-30 min.
Võta kook välja ja lase 20 minutit jahtuda. Seejärel lisa peale kate. Katte jaoks sega hapukoor suhkrute ja essentsiga. Toiduvärvina kasutasin spinati pulbrit, mis tuleb enne veega lahustada ja siis vedelana lisa hapukoore segule ning sega kõik läbi. Toiduvärvi lisa nii palju, kui ise soovid, mida rohkem pulbrit seda tugevam värv tuleb. Spinati toidupulber annab pastellse rohelise tooni.
Maitseid Kõigile |
Maitseid Kõigile |
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar