Populaarsed postitused

laupäev, 10. jaanuar 2015

Kreemine sidruni tort

Lihtsalt ideaalse koosluse moodustavad 3 komponenti, milleks on toorjuust, vahukoor ja sidrun! Toorjuustu rammus koostis ning koore vahune olek ja sidruni hapukas mekk teevad kokku ühe suurepärase maitse, millesse loomulikult käib ka üks magus kondenspiim, mis on selle tordi puhul nagu kirss tordil!!

Maitseid Kõigile

Kreemise sidruni tordi jaoks läheb vaja:

Põhi:
  • umbes 12 digestive küpsist (oleneb kui suurde vormi koogi teed)
  • 50 g kookosõli/rasv
  • pool tl kaneeli
Täidis:
  • 400 g toorjuustu
  • 400 g suhkruga kondenspiima
  • 2 suurema sidruni mahl + riivitud koor
  • 1,5 dl koor 35%
Valmistamine:

Esmalt purusta ühte kaussi digestiivküpsised ning kui sul on juba toatemperatuuril sulanud kookosrasv, lisa küpsisepuru hulka. Vajadusel sulata kookosrasv pliidil ning lase jahtuda ja lisa siis küpsiste hulka. Lisa ka näpuotsaga kaneeli ja sega läbi. Võta 26cm või kui soovid väiksemat kooki siis 22cm vorm ning pane küpsetuspaber alla ja põhjaks lähevad küpsised.
Täidise jaoks võta üks suur kauss, kuhu lisad toasooja toorjuustu ning kondenspiima. Nende hulka lisa sidrunitest pressitud mahl ning riivitud koor. Kogu see segu mikserda läbi. Teise kaussi vala koor ning vahusta. Lisa vahukoor sidrunikreemile ning sega läbi ilusti. Täidis vala küpsiste põhja peale ning pane külmkappi seisma vähemalt neljaks tunniks. Ideaalne oleks kogu öö ehk 12 h külmkapis seisnud.

Maitseid Kõigile
Maitseid Kõigile
 
Maitseid Kõigile

Maitseid Kõigile
PS! Tort on lausa taevalik! Hoiatus: Tordi söömisega võib liiale minna, kuna see on lihtsalt nii-nii hea!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar