Maitseid Kõigile |
Kreemise sidruni tordi jaoks läheb vaja:
Põhi:
- umbes 12 digestive küpsist (oleneb kui suurde vormi koogi teed)
- 50 g kookosõli/rasv
- pool tl kaneeli
Täidis:
- 400 g toorjuustu
- 400 g suhkruga kondenspiima
- 2 suurema sidruni mahl + riivitud koor
- 1,5 dl koor 35%
Esmalt purusta ühte kaussi digestiivküpsised ning kui sul on juba toatemperatuuril sulanud kookosrasv, lisa küpsisepuru hulka. Vajadusel sulata kookosrasv pliidil ning lase jahtuda ja lisa siis küpsiste hulka. Lisa ka näpuotsaga kaneeli ja sega läbi. Võta 26cm või kui soovid väiksemat kooki siis 22cm vorm ning pane küpsetuspaber alla ja põhjaks lähevad küpsised.
Täidise jaoks võta üks suur kauss, kuhu lisad toasooja toorjuustu ning kondenspiima. Nende hulka lisa sidrunitest pressitud mahl ning riivitud koor. Kogu see segu mikserda läbi. Teise kaussi vala koor ning vahusta. Lisa vahukoor sidrunikreemile ning sega läbi ilusti. Täidis vala küpsiste põhja peale ning pane külmkappi seisma vähemalt neljaks tunniks. Ideaalne oleks kogu öö ehk 12 h külmkapis seisnud.
Maitseid Kõigile |
Maitseid Kõigile |
Maitseid Kõigile |
Maitseid Kõigile |
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar