Populaarsed postitused

reede, 31. oktoober 2014

Kodujuustu-kookose unelm

Mmmmmm, tahaks midagi magusat!! Aga enamus meist ei taha magusa söömisega võtta juurde kilosid?! Vähemalt mina ei taha küll, seega mõtlesin ja nuputasin teha midagi väga-väga head, aga samas tervislikumat. Tuli pähe kodujuust! Kodujuustu fänn olen olnud juba pikalt, seega miks mitte kasutada seda ka koogis :)

Kõigepealt tahan kiita ühte super head avastust, mis enda jaoks osutus uueks lemmikuks - kookosekoor! Olen kasutanud kookosepiima ja neid samuti väga palju erinevaid, kuid see on asendamatu siin koogis, olen õnnelik, et just kookosekoore valisin üheks komponendiks.

Katsetasin kooki esimest korda eile õhtul, tegin seda Pärnus täiesti eksprompt mõttena ja täna Tallinnas oma kodus olles, tegin uue katse ning veendusin retseptis topelt!! Täna on nii tore päev - lisaks Halloweenile, mida paljud meist  tähistavad ja selle auks meisterdavad kõrvitsatest midagi, on mul veel tähistamist. Nimelt minu sugulase pere täienes ühe armsa pisipoja sünniga, seega kooki sööme täna oma peres hea meelega ning ootame juba armsa poisiga kohtumist! :) 

Maitseid Kõigile
  Kodujuustu-kookose unelma jaoks läheb vaja:
  • 1 pakk šokolaadimaitselisi küpsiseid või täistera digestive küpsiseid umbes 10 tk
  • 250 ml kookose koor
  • 400-450 g klassikaline kodujuust (Alma)
  • 50 g või
  • 2 muna
  • 4 spl suhkur (kes tahab aga magusamat, võib lisada 7 spl)
  • 1 tl vanillisuhkur
  • mandlilaastud
  • külmutatud vaarikad


Valmistamine:

Purusta küpsised ning sega sulatatud võiga üheks. Aseta küpsisepuru 24 cm koogivormi põhja. Küpsisepuru peale raputa väike kiht mandlilaaste. Järgmisena klopsi munad vahtu ning lisa hulka suhkur ja vanillisuhkur. Seejärel lisa kookoskoor ning miskerda vahtu. Viimasena lisa kodujuust ning samuti kergelt mikserdades üheks seguks. Vala täidis küpsisepuru peale ning vajuta külmutatud vaarikad täidise sisse, mandlilaastud raputa ka peale. Küpseta kooki umbes 40-45 minutit 175 kraadises ahjus, kuni kook on pealt mõnusalt kuldne ja on näha, et on läbi küpsenud. Seejärel jahuta. 

PS! Kook on veel parem, kui ta on umbes 8 h või siis öö läbi külmas. Järgmine päev on koogis olevad maitsed omavahel paremini sulandunud!


Maitseid Kõigile

 
Maitseid Kõigile

Maitseid Kõigile

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar