Populaarsed postitused

pühapäev, 26. oktoober 2014

Imeliselt maitsev Josca kook


Oma esimeseks postitusteks lisan kohe oma lemmikkoogi, mida teeksin kas või iga päev, kui ainult jõuaks nii palju süüa!

Selle retsepti leidsin ühest ajakirjast ning muutsin enda käe järgi! Koogi võlu peitub magusa martsipani, pisut mõrudate pekaanipähklite ning hapude õunte koosluses. Maitse tekitab pisut ka jõuluhõngu ning on magusa armastajatele loodud!

Maitseid Kõigile
Biskviitpõhi:
  • 3 muna
  • 100 g suhkrut
  • 85 g nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulber
  • 125 g võid
  • 800 g hapusid õunu
  • 100/150 g martsipani
Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber teises kausis ning seejärel lisa munavahule. Lõpuks lisa sulatatud ning juba jahutatud või ja sega tainas kergelt läbi.
Vala tainas 24 cm või 26 cm  läbimõõduga koogivormi ja küpseta 180 kraadi juures 15 minutit. Seni kuni kook on ahjus, koori õunad ja lõika sektoriteks. Võta kook ahjust ja kata õuntega ning hakitud martsipaniga ühtlase kihina ära.

Kate:
  • 150/200 g pekanipähkleid
  • 150 g võid
  • 100 g suhkrut
  • 150 ml vahukoort
  • 80 g mett
  • 150 g purustatud küpsiseid (oma valikul, kuid mina kasutan koogis Digestive küpsiseid)
  • u 1 tl kardemoni (vastavalt maitsele)
Mõõda kõik koostisosad v.a pähklid ja küpsised. Lisa pannile ning kuumuta keemiseni. Kogu aeg kergelt segades, lisa hulka purustatud küpsised ja pähklid. Vala segu koogile ning küpseta 195 kraadi juures 15-20 minutit, kuni kook on pealt kuldne ja krõbe.

Kook maitseb imehästi, kui on veel soe ning eriti hea on kõrvale juua värsket õunamahla!:)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar