Populaarsed postitused

esmaspäev, 27. oktoober 2014

Hõrk hommikuomlett

Kuna olen hommikuinimene ja tõepoolest pean hommikusööki päeva tähtsaimaks söögikorraks, siis püüan alati valmistada täisväärtusliku söögi, mis hoiaks kõhu täis lõunani. Mis on naljakas selle juures, et kui tean, et on kiire hommik, siis panen äratuse endale pigem varem, et kindlalt jõuaksin valmistada söögi ja rahulikult nautida hommikukohvi! Hommikuomlett on mõnus viis päeva alustamiseks. Parim omlett valmib ikka õigetest tervisemunadest või kellel võimalik valmistada ka maamunadest. Mina kasutasin omletti tehes tallegi tervisemune (Ott Kiivika pildiga munakarp).

Maitseid Kõigile
Selline hommikuomlett umbes kolmele inimesele valmib väga lihtsalt!

Vaja läheb:
  • 3 muna
  • pool klaasi piima (võib ka kasutada vahukoort)
  • 0,25 klaasi vett
  • sool
  • pipar
  • õli
  • paprika
  • lollo rossa/rukkola (kasutan sellist segu, mis on poes kenasti karbis saadaval)
  • päiksekuivatatud tomatid
  • fetajuust
Kõigepealt vahusta munad ning lisa sool ja pipar. Seejärel kalla juurde piim/koor ja vesi. Prae kergelt õlis paprika läbi. Kalla munasegu pannile ja keera kuumus madalale. Järgmisena tükelda vastavalt maitsele päiksekuivatatud tomat ja feta, ning lisa omleti peale kergelt sisse vajutades ning kõige lõpuks lollo rossa/rukkola samuti omleti peale. Madalal kuumusel hoides võib vahepeal kaane peale panna, et omlett ilusti läbi hauduks, siis ei pea ka seda keerama. Mina antud omletti pealt poolt ei praadinudki ja sellegi poolest on läbiküpsenud ja väga-väga maitsev.

Omleti kõrvale on hea süüa kodujuustu ning lisaks veel mõned värsked salatilehed!! Ja hõrk hommikuomlett ongi valmis! :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar