Populaarsed postitused

teisipäev, 5. mai 2015

Rabarberi-mandlikreemikook

Leidsin maal vanaema juures olles aiast juba ilusad rabarberivarred ning tuli idee teha natuke erilisem rabarberikook. Seal olles sirvisin ka ühte ajakirja, kust sain idee (ajakiri Tiiu, Mai number). Natuke enda jaoks kohandatud retsept on nüüd Teile kõigile katsetamiseks. Miks mitte üllatada pühapäevasel Emadepäeval oma kalleid emasid ühe mõnusa rikkaliku rabarberikoogiga! :)

Maitseid Kõigile
Vaja läheb: 

Tainas:
  • 3 dl nisujahu või rukkijahu
  • 1-2 tl suhkrut
  • veidi soola
  • 100 g võid
  • 1 suurem munakollane
Mandlikreem:
  • 100 g võid
  • 1 dl suhkrut (mina kasutasin kuldset suhkrut)
  • 2 muna
  • 2 munavalget
  • 3 dl mandlijahu
  • 1 spl rukkijahu
  • 1 tl vanillipastat või ekstrakti (suhkrut)
  • 5 rabarberivart (kuna mul olid suhteliselt lühikesed need, aga kui on pikad, siis umbes 3)
Valmistamine:

Muretaina jaoks lisa jahu, suhkur ja sool ning külm või kas köögikombaini või kaussi ning sega ühtlaseks puruks. Sega hulka munakollane koos 3 spl veega. Vajadusel lisa rohkem vett, tainas peaks olema ühtlane mass. Võta 28 cm lahtikäiv koogivorm ning vooderda tainas ühtlaselt vormi põhja ja jäta kõrgemad ääred. Pane külmkappi pooleks tunniks tahenema.
Võta külmast ja torka kahvliga põhja väiksed augud ning lisa 10 minutiks 200 kraadisesse ahju.
Mandlikreemi jaoks vahusta pehme või suhkruga ning lisa ükshaaval edasi vahustades munad ja munavalged. Lõpuks sega juurde jahud ja vanilliekstrakt ning sega ilusti läbi. 
Kui oled ahjust võtnud eelküpsetatud taina, siis vala täidis vormi ja viimasena puista peale tükeldatud rabarber. Küpseta 180 kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni rabarber on küps ja koogi servad pruunikas-kuldsed.

Serveeri kook soojalt, väga mõnus ka vanillijäätisega! :)

Kook enne ahjuminemist:

Maitseid Kõigile
Maitseid Kõigile

Maitseid Kõigile


 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar