Populaarsed postitused

esmaspäev, 2. märts 2015

Väga mahlakas apelsinikeeks

Magus ning mahlakas keeks on suurepärane alternatiiv magusale koogile. Minu esimene keeksi retsept võlub selle proovijaid just omapärases maitses, mille apelsini küllus annab. Kui vahel tundub, et keeksid on kuivad, siis see retsept tõestab vastupidist! Lisaks on veel keeksil peal mõnus apelsinine glasuurikaste, mis lisab veelgi mahlakust!

Maitseid Kõigile
Apelsinikeeksi jaoks läheb vaja:
  • 100 g toasooja võid
  • 3 cups (750 ml) nisujahu
  • 185 ml maitsestamata jogurtit (soovitan oma lemmikut Esko talu jogurtit)
  • 1 suure apelsini riivitud koor
  • 1 suure apelsini pressitud mahl
  • pool tl soola
  • 4 muna
  • 2 dl pruuni rafineerimata roosuhkrut
  • 1 tl küpsetuspulber
  • 1-2 tl apelsinisuhkur (ei pea kasutama, kui ei leidu)

Valmistamine:

Lisa toasoe pehme või ühte kaussi ja hõõru suhkruga vahuks. Sinna hulka mõõda välja maitsestamata jogurt, pressi apelsini mahl ning riivitud koor. Hakka lisama ükshaaval munasid, ning samal ajal klopi ning sega. Teise kaussi sõelu jahu ning lisa jahule küpsetuspulber, sool ning ka apelsinisuhkur ja sega läbi. Seejärel lisa kuivainete segu vedelale ning sega korralikult läbi. Lisa tainas küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi (mina kasutasin 26 cm vormi) ning pane 175 kraadisesse ahju. Küpseta 50 minutit kuni tund aega. Keeks on valmis, kui on ilusti pealt kuldpruun ning kui torkad puutiku läbi keskelt, peab jääma see kuivaks!

PS! Mina lisasin veidi poole küpsemise pealt veel apelsinimahla, kergelt üle keeksi tilgutades, et oleks veelgi mahlakam! :)

Apelsinikastme jaoks kasuta umbes 100 g tuhksuhrkut, 2 sl apelsinimahla ning 2 sl kuuma vett. Sõelu tuhksuhkur kaussi ja lisa apelsinimahl ning kuum vesi. Sega puulusikaga segu kuni on ühtlane kaste. Kui tahad aga glasuuri ehk apelsinivõõpa, siis lisa 100 g tuhksuhkrut rohkem, saad apelsinikeeksile peale panna glasuurina.

Minule meeldis just selline kastme variant keeksil, super hea! 

Maitseid Kõigile
 
Maitseid Kõigile

Maitseid Kõigile



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar