Populaarsed postitused

teisipäev, 16. juuni 2015

Pestopasta röstitud köögiviljadega

Mõnus suvine pastaroog isetehtud maitsva pestoga ning röstitud köögiviljadega. Mina kasutasin siin ainult köögivilju, aga muidugi võib lisada juurde näiteks kanaliha, kes armastab öhtusöögiks ka liha süüa. Mulle meeldib suvel selline kergem ilma lihata pasta, kuna grillimishooaeg on niikuinii ja liha saab tihti grillitud! :) Soovitan kõigil proovida, kellele maitsevad erinevad köögiviljad ja kes soovib natuke vaeva näha ja teha ise pestot!

Maitseid Kõigile

Vaja läheb:
  • 1 pott basiilikut
  • oliiviõli
  • parmesani juustu
  • natuke seedermänniseemneid
  • u 250 g fusilli täistera pastat
  • 2 porgandit
  • 1 väiksem või pool paprikat
  • 1 väiksem suvikõrvits
  • sool

Valmistamine:

Valmista pesto. Selleks võta üks kauss, lisa sinna basiilik, riivitud parmesani juust ning seedermänni seemned, nii palju oliiviõli, et saumiksriga vuristades tuleks poolvedel mass. Vurista kõik ühtlaseks. Jäta pesto hetkeks seisma.

Pesto:

 
Pane keema pasta vastavalt pakendil olevale õpetusele. Samal ajal tükelda õhukesteks ribadeks porgand ja pane pannile õliga röstima parajal kuumusel, vahepeal segades. Tükelda ka paprika ja suvikõrvits ning lisa natuke hiljem porgandile juurde. Lisa neile köögivilja maitseainesegu. Kui näed, et on juba pruunikad kergelt ja samas läbi ka haudunud siis lisa peale pasta ning sega läbi. Viimasena madalal tulel hautades lisa pesto ja sega läbi ning ongi valmis.

Serveeri kirsstomatite ning basiilikulehe ja riivitud paremsaniga soojalt! :)

Maitseid Kõigile
 
Maitseid Kõigile




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar