Populaarsed postitused

neljapäev, 4. juuni 2015

Paprika-tomati püreesupp röstküüslauguga

Olen alles hiljuti hakanud suppidest eelistama just püreesuppe. Ma ei tea isegi miks, aga tõesti kui on hästi tehtud püreesupp, siis see viib lihtsalt keele alla! Lemmikuteks ongi kujunenud kõik mis seondub millegi pärast punase värviga ehk siis punaste köögiviljadega nagu paprika ja tomat. Niisiis jagan ühte maitsvat püreesupi retsepti ka teiega. See on pisut vürtsikas, pisut hapukas, aga mis peamine - väga hõrk maitse, mis viib keele alla!!

Maitseid Kõigile

Vaja läheb:
  • 3 suuremat punast paprikat
  • 600-700 g kirsstomateid
  • 1 punane sibul
  • 4-5 küüslauguküünt
  • oliiviõli
  • 600 ml köögiviljapuljongit
  • värsket basiilikut

Valmistamine:

Poolita paprikad ja tee seemnetest puhtaks, pane ahjuplaadile küpsetuspaberile, nirista õli peale ning kata fooliumiga. Poolita kirsstomatid, haki punane sibul ning pane need teisele ahjuplaadile, lisa ka küüslauk sinna, nirista oliiviõliga üle ja kata samuti fooliumiga. Aseta mõlemad ahjuplaadid ahju 180 kraadi juurde kuskil 40 minutiks. Tomatid on siis valmis, kui on pehmed ja paprika võib veidi kauem olla ahjus, kuni on pruunistunud. Lase kergelt jahtuda. Samal ajal valmista puljong. Seejärel koori tomatitelt ja paprikatelt nahk ja viska ära. Lisa köögiviljad puljongile ja saumiksriga vurista ühtlaseks püreeks. 

Serveeri kaussi värske basiliikulehega, raputa pipart ning nirista veel peale oliiviõli. 

Maitseid Kõigile
 
 
Maitseid Kõigile


 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar