Populaarsed postitused

pühapäev, 7. detsember 2014

Kirsipirukas Ameerika moodi

Klassikaline Ameerika kirsipirukas on väga mõnus küpsetis, mis sobib igapäevaseks magusa ampsuks kui ka pidulauale. Näeb välja ilus ning maitseb ka väga hõrgult. Kuna praegusel ajal pole värskeid hapusid kirsse saada oma aiast, pidin küpsetama pirukat kivideta kirssidega, mis on poes kompotis müügil. Need on juba suhkrustatud, seega maitse tuleb kindlasti teine, kui oma aia kirsside või murelitega :) Siiski super hea magus pirukas!

Maitseid Kõigile

Vaja läheb: 

Põhi
  • 4 dl jahu
  • 3 munakollast
  • 150 g võid
  • 2,5 spl pruuni suhkrut
  • 0,5 tl või näpuotsatäis soola
  • 100 g magusat muretainast
 Täidis
  • 400-500 g kivideta kirsse
  •  2,5 dl suhkrut
  • 0,7 dl maisitärklist
Valmistamine:

Pane ühte suurde kaussi jahu ning näpi hulka pehme või. Lisa sinna munakollased, suhkur ning sool. Võib lisada natuke piima ka, et oleks ühtsem taina mass. Sega läbi ja pane pooleks tunniks külma.
Sega valmis täidis. Selleks sega omavahel suhkur maisitärklisega ning viimaks lisa kirsid. Võib lisada 1 tl jahvatatud muskaatpähklit maitseks. Jäta seisma 15 minutiks.
Külmast võetud tainas pane 24cm lahtikäiva koogivormi põhja. Muretainaga kata vormi ääred ja moodusta 1 cm laiused ribad piruka peale panemiseks (ruudulise mustri tegemiseks). Vala taina peale täidis ning täidise peale pane muretaina ribad. 
Küpseta 180 kraadises ahjus kuskil 45 minutit.

PS! Kui kasutad eelenvalt suhkrustatud kirsse (kirsikompotti), siis pole nii palju suhkrut täidisesse vaja, läheb liiga magusaks! :)

Maitseid Kõigile
 Tegin veel mini koogivormiga ka kirsipiruka :)

Maitseid Kõigile

 
Maitseid Kõigile

 








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar