Populaarsed postitused

pühapäev, 21. detsember 2014

Jõulupirukas

Tegemist on mõnusalt hõrgu pirukaga, mis toob jõulu meeleolu lauale ning mis peamine - see lõhn, mis vallandub koogi tegemisel ahjust, on lihtsalt nii-nii hea! Pirukas esinevad erinevad tugevad maitsed segunevad üheks tõeliselt ahvatlevaks koosluseks pakkudes maitsemeeltele uut ja huvitavat!

Maitseid Kõigile

Vaja läheb: 

Põhi:
  • 400 ml täisteranisujahu
  • 100 ml nisujahu
  • 200 g võid
  • 100 ml suhkrut (soovitavalt pruuni suhkrut)
  • 1 munakollane
Täidis:
  • 700 g ploome
  • 2 spl tärklist
  • 1 spl vanillisuhkur
  • 2 tl kaneeli
  • 1 tl jahvatatud kardemoni
  • 3 spl fariinsuhkrut
Valmistamine:

Mõõda ühte suurde kaussi jahu ning suhkur ja lisa külma või tükid. Tee näppudede vahel võiga jahu ning suhkur pudiks ning lisa ka munakollane ja sõtku tainaks. Vajuta tainas 22 cm vormi põhja ning pane täidise valmistamise ajaks külma.
Täidise jaoks pese ploomid, lõika pooleks, eemalda kivid ning viiluta väiksemateks tükkideks. Sega ploomid tärklise, suhkrute, kaneeli ning kardemoniga ja vala segu külmas olnud tainale. Küpseta 180 kraadises ahjus 40 minutit. Mureda põhjaga pirukat on hea süüa soojalt ning võib serveerida vaniljejäätisega! :)

PS! Hetkel pole mõnusaid eestimaiseid pehmeid ja mahlakaid ploome küll saada, aga sobivad ka välismaised ning, et mahlakust lisada võib lisada kompotis olevaid ploome juurde või ploomimoosi natuke vahele või peale panna! :)

Maitseid Kõigile


Maitseid Kõigile
 
Maitseid Kõigile


Maitseid Kõigile



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar