Populaarsed postitused

kolmapäev, 10. detsember 2014

Küüslaugu-juustu baguette

Baguette on prantsusepärane pikk keerusai. Olen seda söönud Pariisis ja seal on see hommikuti väga hea pehme mõnus sai, samuti Eestis võib leida väga head baguette ning sellest saab meisterdada nii mõndagi või siis süüa niisama! :) Mulle meeldib küüslaugu-juustu kooslus ning sobib ideaalselt baguette täidiseks! Väga lihtne küüslaugusai valmib kiirelt ning on mõnusaks eelroaks enne pearooga! Küüslauk on enne talve eriti hea vitamiiniallikas, hoiab külmetuse ära, seega tuleb kõigil ohtralt küüslauku varuda!!:)

Maitseid Kõigile
Vaja läheb 1 baguette valmistamiseks:
  • 1 baguette ehk keerusai
  • umbes 50 g riivjuustu
  • u 50-75 g pehmet võid
  • peotäis hakitud peterselli
  • 5 küüslauguküünt
Valmistamine:

Sega kõik toiduained omavahel kokku ning küüslauk riivi viimasena juurde. Sega uuesti korralikult läbi ning võib ka natuke oliiviõli lisada ja soola. Lase täidisel seista kuskil 15 minutit, et maitsed omavahel seguneks. Sellel ajal kui täidis seisab, lõika viilud sisse keerusaiale, aga lõika nii, et põhi jääks kinniseks. 
Hakka noaga täidist lisama viilude vahele ning natuke ka peale. Lisa 180 kraadisesse ahju küpsetuspaberile või fooliumi sisse kuskil 15 minutiks. Sai on valmis, kui on pealt ilusti krõbe ning kuldne :)


Baguette enne ahju minemist
Maitseid Kõigile

Maitseid Kõigile

Maitseid Kõigile
PS! Kindlasti süüa soojalt, on mõnus pehme :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar