Populaarsed postitused

kolmapäev, 27. mai 2015

Röstitud köögiviljad feta ja värske mündiga

Suvised röstitud köögiviljad on suurepäraseks toiduks taimetoitlastele, kuid ka mulle, kes armastab ka liha süüa. Selline kergem söök suvisel soojemal ajal on väga hea valik! Kõhu saab täis, tõeliselt hea maitseelamuse samuti ning lisaks on see veel tervislik - mis saaks parem olla?! Juba pilk sellele värvilisele toidule tekitab heaolu tunde!


Maitseid Kõigile

Vaja läheb:
  • 1-2 suvikõrvitsat
  • 1 suurem punane paprika
  • oliiviõli
  • feta juustu (umbes 100 g)
  • 100 g kirsstomateid
  •  1 sidrun
  • 250 g kuskussi
  • peotäis münti
  • kui soovid lisandiks liha, siis kasuta näiteks kana (küll aga see toit maitseb hästi ka ilma lihata)

Valmistamine:

Haki suvikõrvits ja paprika tükkideks ning laota need suurele küpsetusplaadile (pane alla ka küpsetuspaber). Nirista peale oliiviõli, maitsesta soola ja pipraga ning kui sul on kasuta kindlalt sellist maitseainet nagu ürdiaia segu. Sega köögiviljad ilusti maitseainetega läbi ja pane eelsoojendatud ahju 180 kraadi juurde umbes 30 minutiks küpsema. Samal ajal võid soovi korral praadida kana. Tükelda feta juustu kuubikuteks. Keeda ka kuskuss vastavalt pakil olevale õpetusele. 
Tõsta plaat ahjust ning murenda peale feta juust, lisa kirsstomatid ja võid veel riivida natuke sidruni koort. Rösti veel ahjus umbes 10 minutit (kuid mitte nii suurel kuumusel nagu enne), kuni köögiviljade ääred on pruunistunud. 
Kui kõik on valmis, pane vaagnale või taldrikule kuskuss, köögiviljad fetaga ning puista peale hakitud münt ja pressi natuke sidruni mahla. Lisaks kasutasin mina veel veidi magusat tšilli kastet!

Super suvine salat ongi valmis söömiseks!

Maitseid Kõigile

Maitseid Kõigile




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar