Populaarsed postitused

teisipäev, 19. mai 2015

Marianne toorjuustutort maasikatega

Üks suviselt värske kook peagi algava suve puhul! Üsna varsti saab ka oma aia maasikaid, kuid praegu peab veel leppima poe omadega. Selles koogis on nii magusust kui ka hapukust, mis on omavahel hõrgus harmoonias. Koogis kasutasin veel oma vaieldamatult lemmikuid Marianne küpsiseid ning maasikad ja mündine küpsis annavad super hea koosluse! :)


Maitseid Kõigile
Vaja läheb:

Põhi:
  • 200-250 g Marianne küpsiseid
  • 50 g võid 
Täidis:
  • 400 g toorjuustu
  • 200 ml (2 dl) vahukoort 35%
  • 3-4 spl suhkrut
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 200 g suhkruga kondenspiima
  • 1 suurem laim
  • 1 sidrun
  • 12 želatiini lehte
  • 2 dl maasika toormoosi või maasikaid purustatud

Valmistamine:

Sulata või ning sega purustatud küpsistega läbi. Võta 24 cm lahtikäiv koogivorm ning vooderda küpsetuspaberiga ja kata põhi küpsisepuruga. Vahusta vahukoor ja toasoe toorjuust suhkrutega. Lisa täidise hulka kondenspiim, riivitud laimi koor ning poole sidruni riivitud koor samuti. Viimasena lisa maasika toormoos või purustatud maasikad ja vahusta kõik läbi. Pane želatiinilehed külma veega täidetud kaussi kuskil 7 minutiks paisuma. Peale seda pigista liigne vesi välja. Pressi laimi ja sidruni mahl ühte potti ja lase see kuumaks. Lahusta želatiinilehed kuumas laimi-sidruni mahlas, lase hetk jahtuda ja lisa segades täidise hulka. Vala täidis küpsisepuru peale ning aseta külma vähemalt 6 tunniks. Parim on lasta tordil üleöö külmkapis seista. 

Kaunista Marianne küpsiste ja maasikatega ning miks ka mitte sulatatud shokolaadiga! :)

Maitseid Kõigile

Maitseid Kõigile
Maitseid Kõigile





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar