Maitseid Kõigile |
Põhi:
- 200-250 g Marianne küpsiseid
- 50 g võid
- 400 g toorjuustu
- 200 ml (2 dl) vahukoort 35%
- 3-4 spl suhkrut
- 2 tl vanillisuhkrut
- 200 g suhkruga kondenspiima
- 1 suurem laim
- 1 sidrun
- 12 želatiini lehte
- 2 dl maasika toormoosi või maasikaid purustatud
Valmistamine:
Sulata või ning sega purustatud küpsistega läbi. Võta 24 cm lahtikäiv koogivorm ning vooderda küpsetuspaberiga ja kata põhi küpsisepuruga. Vahusta vahukoor ja toasoe toorjuust suhkrutega. Lisa täidise hulka kondenspiim, riivitud laimi koor ning poole sidruni riivitud koor samuti. Viimasena lisa maasika toormoos või purustatud maasikad ja vahusta kõik läbi. Pane želatiinilehed külma veega täidetud kaussi kuskil 7 minutiks paisuma. Peale seda pigista liigne vesi välja. Pressi laimi ja sidruni mahl ühte potti ja lase see kuumaks. Lahusta želatiinilehed kuumas laimi-sidruni mahlas, lase hetk jahtuda ja lisa segades täidise hulka. Vala täidis küpsisepuru peale ning aseta külma vähemalt 6 tunniks. Parim on lasta tordil üleöö külmkapis seista.
Kaunista Marianne küpsiste ja maasikatega ning miks ka mitte sulatatud shokolaadiga! :)
Maitseid Kõigile |
Maitseid Kõigile |
Maitseid Kõigile |
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar