Populaarsed postitused

reede, 8. mai 2015

Küpsetatud puder maapähklivõiga

Ma pean väga oluliseks hommikusööki ja just sellepärast püüan juba päeva alustada täisväärtuslikult ning miks mitte just küpsetatud pudruga. Kuna hommikul pole ka patt süüa süsivesikuid, sest nagunii päev on väga aktiivne ja energiat kulub, siis kaovad  ka need süsivesikud! Seega üks ahjusoe puder maapähklivõi ja valge shokolaadiga kõlab ju hästi?! 

Maitseid Kõigile
Vaja läheb:
  • 50 g kaerahelbeid
  • u 120 ml piima
  • 1 spl mahedat tatrajahu 
  • pool tl kurkumi (see annabki pudrule kollase värvuse)
  • 1 suurem spl maapähklivõid
  • chia seemneid
  • 1 muna
  • 1 tl küpsetuspulbrit 
  • valget shokolaadi (mina kasutan mustika tükkidega kalevi valget shokolaadi)

Valmistamine:

Sega ühes kausis jahu, küpsetuspulber, kurkum ning chia seemneid. Teise kaussi lisa kaerahelbed, piim ja muna ning sega läbi. Sega kuivained vedela segu hulka ning viimasena lisa maapähklivõi ja sega uuesti läbi. Kui sul on selline vorm, nagu mul pildil, väike ahjuvorm, millega saab ahju panna, siis kasuta näiteks seda. Vala segu sinna vormi ja küpseta 180 kraadi juures umbes 20 minutit, kui näed, et on läbi küpsenud ning pruunikas, võta välja! enne väljavõtmist ehk kuskil poole pealt torka valge shokolaadi tükid pudru sisse.

Imeliselt hõrk hommikusöök ongi valmis!


Maitseid Kõigile





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar