Maitseid Kõigile |
Tainas:
- 3 dl nisujahu või rukkijahu
- 1-2 tl suhkrut
- veidi soola
- 100 g võid
- 1 suurem munakollane
- 100 g võid
- 1 dl suhkrut (mina kasutasin kuldset suhkrut)
- 2 muna
- 2 munavalget
- 3 dl mandlijahu
- 1 spl rukkijahu
- 1 tl vanillipastat või ekstrakti (suhkrut)
- 5 rabarberivart (kuna mul olid suhteliselt lühikesed need, aga kui on pikad, siis umbes 3)
Muretaina jaoks lisa jahu, suhkur ja sool ning külm või kas köögikombaini või kaussi ning sega ühtlaseks puruks. Sega hulka munakollane koos 3 spl veega. Vajadusel lisa rohkem vett, tainas peaks olema ühtlane mass. Võta 28 cm lahtikäiv koogivorm ning vooderda tainas ühtlaselt vormi põhja ja jäta kõrgemad ääred. Pane külmkappi pooleks tunniks tahenema.
Võta külmast ja torka kahvliga põhja väiksed augud ning lisa 10 minutiks 200 kraadisesse ahju.
Mandlikreemi jaoks vahusta pehme või suhkruga ning lisa ükshaaval edasi vahustades munad ja munavalged. Lõpuks sega juurde jahud ja vanilliekstrakt ning sega ilusti läbi.
Kui oled ahjust võtnud eelküpsetatud taina, siis vala täidis vormi ja viimasena puista peale tükeldatud rabarber. Küpseta 180 kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni rabarber on küps ja koogi servad pruunikas-kuldsed.
Serveeri kook soojalt, väga mõnus ka vanillijäätisega! :)
Kook enne ahjuminemist:
Maitseid Kõigile |
Maitseid Kõigile |
Maitseid Kõigile |
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar