Populaarsed postitused

kolmapäev, 22. aprill 2015

Maapähklivõi muffinid

Olen suur pähklite sõber ja ühel päeval, kui külastasin Inglismaad, sain seal olles esimest korda proovida maapähklivõid, millesse ma kohe ülepeakaela ära armusin! Eestis küll pole seda õiget veel leidnud (seda maitset, mis seal sain kogeda), kuid siiski on ka häid siin, mida saab kasutada toiduvalmistamises! Ma küll pole eriline muffinimeister, aga neid teha on lihtne ja soovitan kõigile, kes samamoodi on maapähklivõi sööjad!

Maitseid Kõigile

Vaja läheb:
  • 250 g nisujahu (võib ka pooleks teha mandlijahuga)
  • 7 spl pruuni suhkrut (umbes 100 g )
  • 1,5 spl küpsetuspulbrit
  • 60 g võid
  • 1 suurem muna
  • u 2 dl piima
  • purustatud maapähkleid
  • 6 spl  crunchy maapähklivõid (võib ka kasutada kreemjat maapähklivõid)
  • näpuotsatäis soola

Valmistamine: 

Sega omavahel kuivained: jahu, suhkur, sool, küpsetuspulber. Lisa maapähklivõi nende hulka ja sega läbi. Sulata või. Klopi muna vahtu ja lisa sulatatud või ning piim. Sega vedel segu kuivainete hulka. Lisa ka purustatud pähklid taina hulka ja sega läbi. Vajadusel, kui on liiga kuiv, võid lisada rohkem piima. Kuna tainas on suhteliselt kuiv, mitte vedel, siis võid kasutada ainult muffiniümbriseid ning jaota tainas ühtlaselt ära ja lisa eelsoojendatud ahju. Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 20-25 minutit, kuni muffinid on ilusad kuldpruunid!

Peale tegin mina shokolaadikastme, milleks kasutasin 20 g kakaopulbrit, umbes 150 g tuhksuhrkut ja natuke keevat vett (2 spl). Sõelusin kakao ja tuhksuhkru kaussi ning lisasin vee ja segasin läbi.

Enne ahju minemist:

Maitseid Kõigile
 Ahjust välja tulles:

Maitseid Kõigile

 
Maitseid Kõigile


Maitseid Kõigile


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar