Maitseid Kõigile |
Vaja läheb:
- 3 suuremat punast paprikat
- 600-700 g kirsstomateid
- 1 punane sibul
- 4-5 küüslauguküünt
- oliiviõli
- 600 ml köögiviljapuljongit
- värsket basiilikut
Valmistamine:
Poolita paprikad ja tee seemnetest puhtaks, pane ahjuplaadile küpsetuspaberile, nirista õli peale ning kata fooliumiga. Poolita kirsstomatid, haki punane sibul ning pane need teisele ahjuplaadile, lisa ka küüslauk sinna, nirista oliiviõliga üle ja kata samuti fooliumiga. Aseta mõlemad ahjuplaadid ahju 180 kraadi juurde kuskil 40 minutiks. Tomatid on siis valmis, kui on pehmed ja paprika võib veidi kauem olla ahjus, kuni on pruunistunud. Lase kergelt jahtuda. Samal ajal valmista puljong. Seejärel koori tomatitelt ja paprikatelt nahk ja viska ära. Lisa köögiviljad puljongile ja saumiksriga vurista ühtlaseks püreeks.
Serveeri kaussi värske basiliikulehega, raputa pipart ning nirista veel peale oliiviõli.
Maitseid Kõigile |
Maitseid Kõigile |
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar