Populaarsed postitused

reede, 12. juuni 2015

Kohupiima-rabarberi kaerakook

Rabarberikook on minu kindel lemmik! Rabarberikooke annab teha väga erinevat moodi, kasutades mitmesuguseid toiduaineid, mis sobivad ideaalselt hapuka rabarberiga kokku. Antud koogi retseptis kasutasin tervislikumat  täistera kaerajahu, mis sobib siia valatult. Tõesti super hea kook, milles rabarberi hapukus on hõrgus kooskõlas magusa kohupiimaga! :)

Maitseid Kõigile

Vaja läheb: 

Põhi:
  • 200 g täistera kaerajahu
  • 100 g võid
  • 1 munakollane
  • u 60 g suhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 1-2 spl hapukoort
Täidis:
  • u 4 rabarberi vart
  • 400 g vanilje kohupiima
  • 100 g suhkrut
  • 1 spl vanillisuhkrut
  • 1 muna
Valmistamine: 

Sega jahu suhkru ning soolaga, sinna hulka lisa tükeldatud või ning võid puulusika või käte abil mudida taina teraliseks. Lisa munakollane ning hapukoor ja sõtku ühtlaseks tainaks. Pane koogivormi põhja ja äärtesse ning tõsta täidise valmistamine asjaks külmkappi.
Täidise jaoks puhasta ja tükelda rabarber. Sega suhkru ja kaneeliga ning lase natuke aega seista, et rabarberi mahl tuleks välja. Sega kohupiim suhkrutega ning lisa muna ja rabarberist tulnud mahl samuti hulka. Pane põhi 180 kraadi juurde küpsema kuskil 5 minutiks. Võta välja ja laota põhjale tihedalt rabarberitükid ning küpseta umbes 10-15 minutit. Võta välja ja vala peale kohupiimasegu ning küpseta umbes 20 minutit, kui näed et ääred on pruunikad ja kohupiim pole enam vedel, on kook valmis.

Lase natuke jahtuda, aga serveeri soojalt! :)

Maitseid Kõigile
 

 
Maitseid Kõigile



1 kommentaar:

  1. How To Get From Casino To E-Play For Free Online
    With the help of Betway, 의정부 출장안마 you 김제 출장마사지 can bet on the favourite and get the 세종특별자치 출장마사지 best 경주 출장안마 welcome offer 이천 출장안마 at the official mobile betting website.

    VastaKustuta