Maitseid Kõigile |
Merepärli valmistamiseks läheb vaja:
- 250 g semolina seepianuudlid
- u 600-700 g lõhe (oleneb kui lõhest pastat soovida)
- 300 g tiigerkrevetid marinaadis
- 2 dl rõõskkoor (võib ka kasutada 4 dl, saab kastet rohkem)
- 150 g murulaugu toorjuust
- 50 g parmesani juust
- sool
- sidrunipipar
- sidrun
- värske murulauk
Seepianuudlid mida kasutasin |
Valmistamine:
Esimesena valmista ette lõhe. Maitsesta lõhe soola ja sidrunipipraga ning pressi värskest sidrunist mahla peale. Pane fooliumi sisse ahju umbes 175-180 kraadi peale ning küpseta kuskil 35-40 minutit (oleneb kui paks tükk lõhet on). Samal ajal pane nuudlid keema ning seepianuudleid tuleb keeta kuskil 10-15 minutit, tuleb vaadata ja proovida kas on valmis. Kui on nuudlid valmis, lase neil nõrguda ning valmista kaste.
Kastme jaoks kuumuta potis rõõskkoor ning lisa juurde toorjuust. Sega pidevalt ning lisa ka hakitud värske murulauk. Kõige viimasena lisa kastmesse parmesani juustu tükid ning sega kõik läbi. Kaste on siis valmis, kui näed, et on moodustunud ühtne koorekaste, pole kõvemaid tükke. Mina pigistasin veel ühe väikse tüki sidruni mahla kastmesse, andis mõnusa hapukama meki. Aga ilma selleta on tõeliselt koorene ja maitsev murulaugu kaste! :)
Krevetid saad vajadusel kuumutada/praadida pannil ja maitsestada enda soovi järgi, kuid mina lisasin need toasoojana pasta peale ja kuna pasta on juba niigi kuum, siis on see hea lahendus! Samuti on tiigerkrevetid marinaadis juba eelnevalt väga maitsekad ning neid enam maitsestama eraldi ei pea!
Kui lõhe on valmis, siis tükelda ära ja lisa nuudlitele peale koos kastme ja krevettidega ning serveerimisel võib kasutada rohkelt parmesani juustu ning värsket murulauku, sobib ideaalselt antud söögi juurde!
Maitseid Kõigile |
Maitseid Kõigile |
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar