Kuna Oktoober on veiseliha kuu, siis mõtlesin veel kuu lõpus proovida ühte huvitavat rooga veiselihast. Täpselt nii mul õnnestuski! Isiklikult ei armasta küll hakkliha, aga siin retseptis on see asendamatu ning veisehakkliha on midagi muud kui seahakkliha. Soovitan kõigil retsept ise kodus järgi proovida, kellele meeldib pisut vürtsikam ning piprasem toit, kuna tegemist pole maheda toiduga! :)
Maitseid Kõigile |
Kõigepealt valmistame veiselihaürdipallid, milleks läheb
vaja:
- 450-500 g veisehakkliha
- mitmesugused ürdid (ürtide asemel võib lisada näiteks 150 g riivitud porgandit või hoopis suvikõrvitsat)
- 1 küüslauguküüs
- 1 tl sinepit
- peotäis hakitud peterselli
- sool
- pipar
Sega hakkliha kas siis ürtidega või riivitud porgandi/suvikõrvitsaga, pressitud küüslaugu, peterselli, sinepi, soola ning pipraga
tainaks. Vormi käte abil väikesed pallikesed ning küpseta pannil valmis. Jäta
pärast praadimist sõelale nõrguma.
Teiseks valmistame supi:
- 800 ml vett
- 200 ml vahukoort
- 1 suur sibul
- 2 tl karrit
- 1 küüslauguküüs
- sool
- 250 g riisi- või munanuudleid
Kuumuta poti põhjas õli ning lisa hakitud sibul ja natuke
soola. Kui sibul on ilusti klaasjaks küpsenud, siis sega hulka pressitud küüslauguküüs.
Lisa ka karri ja kuumuta läbi. Vala potti keev vesi ning vahukoor ning lase
keema. Maitseta soolaga ning pista sisse
ka lihapallid. Valmista nuudlid. Pane keevasse vette paras kogus ning keeda
kuskil 6-8 minutit või vastavalt paki õpetusele.
Pane paras ports nuudleid kaussi ning tõsta kulbiga suppi
peale ja ongi serveerimiseks valmis! :)
PS! Varu ka külm vesi kõrvale!:)
Maitseid Kõigile |
Maitseid Kõigile |
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar